LLUMS I TAQUÍGRAFS

taquigrafo

Com sabeu, a les darreres eleccions municipals del maig passat, vaig ser escollida regidora del grup municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, una tasca que compagino amb la de presidenta del grup de l’Entesa a la Diputació de Barcelona. Un grup que inclou els i les representants municipals de BCN en Comú, ICV, EUiA i Podem. És important aclarir que el càrrec de diputat/da va vinculat a la condició de ser regidor/a i tots els diputats i les diputades de la Diputació han de ser regidors/es (aquí vídeo explicatiu).

Com és normal, ser regidora i diputada comporta canvis en el meu dia a dia, que en els darrers anys havia transcorregut gairebé al 100% en la nostra ciutat. Ara, distribueixo la meva feina entre Santa Coloma i Barcelona. A Santa Coloma, m’hi trobareu dilluns, dimecres i divendres (també dissabtes i diumenges) i a Barcelona dimarts i dijous.

Servir la ciutadania no és només un dir, no són paraules buides. Malauradament, les paraules buides les pot dir tothom, però després alguns/es les doten de sentit amb fets i d’altres acaben fent política al servei dels que manen i sempre han manat. Així, escric aquestes línies per explicar i donar tota la informació sobre  els meus ingressos.

Tinc un únic sou que cobro de la Diputació de Barcelona. El meu sou net mensual és de 4.781,05€. Aquest és el sou que cobren els presidents i les presidentes de tots els grups polítics a la Diputació, també les quatre vicepresidències. Que si hi estic d’acord? Doncs NO. El grup al qual pertanyo (l’Entesa) no hi estem d’acord amb aquesta quantitat desmesurada i així ho vam expressar al Ple del passat mes de juliol. Vam votar en contra d’aquests salaris, però, sorpresa, tots els diputats i les diputades de CIU, ERC, PP i PSC van votar a favor i van aprovar la proposta perquè van sumar majoria al Ple.

El 48% d’aquest sou que percebo, el dono; faig una donació de 2281,05€, a ICV i a la Fundació Nous Horitzons (fundació sense afany de lucre), i una part d’aquesta quantitat serà també donada a entitats socials (les triem en assemblea a ICV Santa Coloma).

Per tant, d’acord amb el codi ètic de Gent d’Esquerres ICV-EUiA, debatut per la candidatura i signat per totes les persones que en formàvem part, el sou real que cobro cada mes és de 2500€. Perquè el nostre codi ètic estableix que cap càrrec electe cobrarà més de 4 vegades el Salari Mínim interprofessional.

A més a més, els dos regidors electes de Gent d’Esquerres ICV-EUiA hem adquirit els següents compromisos:

  • No duplicar sous.
  • No duplicar càrrecs a les institucions, tret d’aquells vinculats a la nostra condició de regidor/a, com és el cas de ser diputat/da a la Diputació.
  • Renunciar a regals i privilegis.
  • Fer ús preferent del transport públic per portar a terme desplaçaments per motius de feina.
  • Renunciar a plaça d’aparcament municipal gratuïta.
  • Renunciar a reserves de fila 0 als actes públics.
  • Renunciar a ús de telèfon mòbil. Per tant, faig servir el meu telèfon personal i pago les factures del meu sou.
  • Renunciar a tablet/ordinador portàtil personal.
  • ​Fer públics els nostres ingressos, béns i rendiments patrimonials, així com totes aquelles dades necessàries per a la detecció de possibles conflictes d’interessos i l’elaboració d’auditories ciutadanes. Compromís que s’estendrà en els 3 anys següents a la nostra sortida de la funció pública, per evitar portes giratòries.

La meva declaració de béns és pública i es pot consultar aquí, també hi trobareu el meu perfil públic. Em podeu contactar a: sevillaoa@gramenet.cat i a sevillaoa@diba.cat.

En definitiva, aquells i aquelles que ocupem càrrecs públics estem obligats/des a ser transparents i, en temps en què la ciutadania pateix els greus efectes d’unes retallades en drets socials i laborals, que aboquen a la misèria a milions de persones, qui ha rebut la confiança de la gent més humil a les institucions ha de ser molt curós amb el seu comportament i explicar obertament què fa, quins diners cobra i com s’organitza el seu dia a dia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s